logo wachtwoordmanager
Vergelijkingen wachtwoordmanagers

wachtwoord manager 1

Wachtwoord Manager - vs-08-08

wachtwoord manager 2

Op zoek naar de beste wachtwoordmanager

De meeste wachtwoordmanagers lijken heel erg op elkaar. Toch hebben ze stuk voor stuk andere functies, voordelen en eigenschappen. Ze zien er anders uit, zijn compatible met verschillende systemen… met zoveel variabelen kan het lastig zijn om te ontdekken wat de beste wachtwoordmanager is voor jouw doel. Daarom vergelijken wij telkens twee wachtwoordmanagers met elkaar. In deze vergelijkingen richten we ons op de verschillen en de overeenkomsten.

Laten we eerst eens vertellen waar we op letten tijdens deze vergelijkingen, zodat je ook weet waarom we daar juist onze pijlen op richten.

Vergelijkingen


1. Veiligheid

De belangrijkste eigenschap van een wachtwoordmanager is wel de veiligheid. Hoe worden wachtwoorden opgeslagen en beveiligd? Welke technieken worden daarvoor gebruikt en wat kun je zelf doen om die veiligheid nog groter te maken? Is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om twee-factor-authenticatie in te schakelen? En hoe streng zijn de wachtwoordmanagers als het gaat om het maken van de hoofdwachtwoorden? Sommige managers eisen bijvoorbeeld dat je een sterk hoofdwachtwoord bedenkt, terwijl anderen ieder wachtwoord accepteren.

2. Compatibiliteit

Wachtwoorden delen over verschillende systemen is een belangrijk onderdeel van je passwordmanager. Veel gebruikers hebben namelijk een computer, smartphone of tablet (en soms meer). Het kunnen delen van wachtwoorden over die apparaten is een prettige bijkomstigheid. Maar hoe goed zijn de wachtwoordbeheerders compatible met Windows, MacOS, Linux en browsers als Chrome, Edge en Firefox?

Vergelijkingen wachtwoordmanagers - man in tuin aan het werk

“Voor elk probleem bestaat er een oplossing. Het onthouden van wachtwoorden kan soms best lastig kan zijn en tot frustraties leiden. Maak je leven makkelijker met een wachtwoordmanager.”

3. Gebruiksgemak

Hoewel de ene wachtwoordmanager veel meer functies heeft dan de ander, is het soms minstens zo belangrijk dat het programma prettig in gebruik is. Hoe ziet de wachtwoordmanager eruit en steekt de interface logisch in elkaar? Dan kun je alle functies optimaal benutten. We bekijken hier ook of je gebruik kunt maken van biometrische authenticatie, zodat je geen hoofdwachtwoord nodig hebt om in te loggen.

4. Wachtwoorden delen

Gebruik je de manager met gezinsleden of collega’s? Dan wil je wellicht wachtwoorden delen. Hier bekijken we hoe de twee wachtwoordmanagers je wachtwoorden laten delen. Wat moet je ervoor doen, wat zijn de beperkingen? Deel je hiermee ook je persoonlijke informatie, of blijft alles netjes verborgen? Dat is ook weer een kwestie van veiligheid.

5. Prijs

Hoewel het lastig is om aan (online) veiligheid een prijskaartje te hangen, is het wel een eigenschap die voor veel mensen een belangrijke rol speelt. We zoeken uiteindelijk toch naar de beste prijs/kwaliteitverhouding. Welke tools krijg je voor welke prijs? We beoordelen de prijs en de functionaliteiten, maar ook het maximaal aantal gebruikers voor ieder abonnement.