logo wachtwoordmanager
Keeper wachtwoordbeheerder

Review

Keeper

Keeper in het kort

Keeper is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke wachtwoordbeheerder die precies doet wat je ervan verwacht. Hoewel je de gratis versie op slechts één apparaat mag gebruiken, is dat misschien precies wat jij nodig hebt. De beveiliging is geavanceerd en houdt al je gebruikersnamen en wachtwoorden veilig achter slot en grendel.

Voordelen en nadelen van Keeper

Voordelen van Keeper

  • Keeper gebruikt 256-bits AES-codering (Advanced Encryption Standard) voor de versleuteling van gegevens, die ook gebruikt wordt door overheidsinstellingen en banken. Tot op heden heeft Keeper geen datalek gehad.
  • Keeper is misschien wel één van de gebruiksvriendelijke platformen die je kunt gebruiken. Hoewel automatisch aanvullen een beetje onhandig kan zijn, werkt het over het algemeen probleemloos.
  • Je kunt Keeper premium 30 dagen gratis gebruiken, zodat je ruim de tijd hebt om alle functies van Keeper te testen.
  • Je kunt zelf bepalen welke gegevens je in de kluis bewaart: daarbij kun je zelfs gegevensvelden toevoegen.

Nadelen van Keeper

  • Sommige functies brengen extra kosten met zich mee: zelfs met het betaalde premiumplan moet je betalen voor darkweb-monitoring, een functie die veel concurrenten standaard bieden.
  • We hadden soms moeite met het automatische invullen: soms moet je een paar keer klikken voor je formulier wordt ingevuld.

waardering

taal
prijs
ondersteuning
veiligheid
functionaliteit


Voor wie is Keeper

Keeper wachtwoordbeheerder persoonlijk gebruik

Persoonlijke gebruikers

De gratis versie biedt onbeperkte wachtwoordenopslag, maar slechts op één apparaat. Wil je wachtwoorden delen over meer apparaten? Dan stap je over op de premiumfunctie. Voor darkweb-monitoring en een reismodus moet je extra betalen. Studenten krijgen 50% korting.

Keeper wachtwoordbeheerder voor gezinnen

Gezinnen

Voor een kleine meerprijs kunnen 5 personen gebruikmaken van de Keeper-diensten. Daarbij is het mogelijk om gezamenlijke kluizen te maken en te delen.

Keeper wachtwoordbeheerder voor bedrijven

Bedrijven

Keeper biedt een robuuste zakelijke versie van hun wachtwoordbeheerder. Het kan eenvoudig worden geschaald, afhankelijk van het aantal gebruikers, en biedt functies zoals Security Audit en BreachWatch.

compatibiliteit

Windows PCiOSOpera
MacOSAndroidFirefox
ChromeOSEdgeBrave
LinuxSafari

Extra functies van Keeper

Het automatisch invullen van formulieren werkt bij Keeper niet altijd even gestroomlijnd. Soms moet je namelijk een paar handelingen uitvoeren voor je formulier wordt ingevuld, terwijl sommige concurrenten direct een formulier detecteren en deze voor je invullen.

Een prettige functie is dat het 2FA van verschillende websites kan ondersteunen, zodat je vanuit Keeper de 2FA-controle van verschillende websites kunt laten uitvoeren.

De wachtwoorden en gebruiksgegevens worden in Keeper opgesplitst in twee delen: Inloggegevens en Identiteit/betaalgegevens, wat zorgt voor een overzichtelijke structuur.

Compatibiliteit van Keeper

Keeper is bruikbaar voor vrijwel alle systemen. Het heeft software voor zowel Android (4.4 of nieuwer), iOS (9 of nieuwer), Linux, Mac (meest recente versie) en Windows (7 of nieuwer). Ook voor de moderne browsers (Brave, Chrome, Edge, Opera, Firefox, Safari) zijn er extensies beschikbaar.

Is Keeper veilig?

De beveiligingsfuncties van Keeper zijn geweldig, maar niet uitzonderlijk. Net als de meeste wachtwoordbeheerders gebruiken ze 256-bits AES-codering voor het versleutelen van alle gegevens. Keeper gebruikt de volgende generatie versleuteling: de XChaCha20-codering. Daarnaast hanteert Keeper het Zero-Knowledge beleid, Twee-factor-authenticatie (SMS, Google en Microsoft Authenticator, RSA SecurID, KeeperDNA), een beveiligingsaudit en tegen een aanzienlijke meerprijs ook Darkwebscreening.