logo wachtwoordmanager
Dashlane vs Keeper wachtwoordmanagers vergeleken

Dashlane

Wachtwoord Manager - vs-08-08

Keeper

Dashlane vs Keeper

Dashlane en Keeper zijn betrouwbare diensten om mee te werken, maar ze lopen op een aantal fronten behoorlijk uiteen. Let ook op de prijzen, want hoewel Dashlane de goedkope versie is voor persoonlijk gebruik, biedt het voor zakelijke gebruikers en gezinnen weer heel andere functies en mogelijkheden tegen een prijs die redelijk overeenkomt met dat van Keeper.

1. Veiligheid

Zowel Dashlane als Keeper scoren hoog op het gebied van veiligheid. Ze gebruiken beiden de 256-bit AES-codering van al je gegevens en updaten hun software met regelmaat. Nieuwe apparaten moeten op twee manieren inloggen: deze 2FA voegt een extra veiligheidslaag toe. Toch zijn er verschillen.

Zo is Keeper robuust, maar ook vrij basic in zijn veiligheidsmaatregelen. Je gebruikt een hoofwachtwoord om bij je gegevens te komen, die enkel bij jou bekend zijn – Keeper gebruikt hiervoor het Zero-Knowledge principe. Ben je het hoofdwachtwoord vergeten? Dan kun je het account herstellen via 2FA of een specifiek apparaat, zoals een smartphone.

Dashlane heeft een ingebouwde VPN, opgezet door het controversiële HotSpot Shield. Een VPN zorgt voor een extra laag veiligheid, maar HotSpot komt regelmatig negatief in het nieuws. Daar bovenop past Dashlane echter een strakke codering en beveiligingsfuncties toe. Dashlane controleert bovendien de wachtwoorden voor je ze invoert: het accepteert geen zwakke wachtwoorden.

DashlaneKeeper
Encryptie256-bits AES256-bits AES
Zero-knowledgexx
Accountherstelxx
Delenxx
Aantal wachtwoordenOnbeperktOnbeperkt
Beschikbare opslag1GB2GB
Single sign-onBusiness planEnterprise plan
2FAxx
Biometrische controlexx
MFA
Password generatorxx
Autofillxx
Dark web monitoringxtegen meerprijs
ExtraIncl. VPN

2. Compatibiliteit

Dashlane heeft ook een sterke compatibiliteit, hoewel Opera en Internet Explorer niet ondersteund worden. De desktop-app van Dashlane ziet er strak uit en is logisch ingericht, hoewel veel functies zich richten op zakelijke accounts. Je kunt er wachtwoorden organiseren en ordenen (een functie die 1Password niet heeft) en meer invloed op gedeelde wachtwoorden. Toch heeft 1Password hier het voordeel.

Keeper heeft voor vrijwel iedere browser wel een extensie: KeeperFill. Met KeeperFill worden ook persoonlijke gegevens zoals betaalinformatie of adresgegevens automatisch ingevuld. Naast deze extensies zijn er ook apps voor Windows, MacOS, Linux, iOS en Android. Dankzij deze software heb je veilig toegang tot je persoonlijke kluis.

DashlaneKeeper
Windows107
MacOS129
ChromeOSx
Linuxx
iOS1513
Android86
Chromex
Edgexx
Internet Explorer
Safarixx
Operax
Firefoxxx
Tor
Vivaldi
DuckDuckGo
Bravex

3. Gebruiksgemak

Dashlane neemt je stap voor stap mee door het hele installatieproces. Je kunt hier ook meteen wachtwoorden importeren uit verschillende bronnen. Ook Dashlane ondersteunt biometrisch inloggen op Android en iOS. De klantondersteuning en technische ondersteuning van Dashlane laat nog te wensen over: de online informatie is niet heel uitgebreid.

Keeper is al iets lastiger om mee te beginnen: vooral het importeren van bestaande gegevens uit je browser of wachtwoordbeheerder is al een hele uitdaging. Eenmaal geïnstalleerd werkt Keeper wat eenvoudiger dan Dashlane: ook hier zie je aan de linkerkant een menu met opties, waarbij je meteen kunt doorklikken naar de betreffende website of (sub)categorie om alle gegevens te ordenen. Keeper is heel eenvoudig in gebruik, met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke kluis en een automatische KeeperFill-functie waarmee gebruikers met één klik kunnen inloggen op sites. Doordat alle gegevens worden gesynchroniseerd tussen je apparaten, kun je snel inloggen en kun je automatisch lange, veilige nieuwe wachtwoorden genereren. Je kunt je kluis naar wens indelen en wachtwoorden sorteren en ordenen.

4. Wachtwoorden delen

Dashlane biedt op een Sharing Center. Hierin wordt voor elke gebruiker een unieke openbare sleutel aanmaakt, waardoor je een extra asymmetrische gegevensversleuteling krijgt. Decodering is mogelijk via een unieke privésleutel, waarbij de combinatie van openbare en privésleutels uitzonderlijke beveiliging biedt. Ook in Dashlane is het delen en beheren van machtigingen eenvoudig te beheren. De gratis versie van Dashlane laat je met een beperkt aantal gebruikers delen: de premium versie biedt onbeperkte deelmogelijkheden.

Iedereen met een Keeper-kluis of mobiele app kan wachtwoorden delen met andere Keeper-gebruikers door het e-mailadres van een andere gebruiker in te voeren. Je kunt daar zelf aangeven welke informatie je deelt en of de ontvanger de gegevens kan bewerken of kan lezen. Leden met een gezinsabonnement kunnen eenvoudig wachtwoorden en andere soorten bestanden met elkaar delen. Zakelijke en Enterprise-gebruikers kunnen mappen met wachtwoorden en andere informatie delen met individuele gebruikers of hele teams. Hierbij profiteer je van de functie van submappen, die automatisch de instellingen voor delen van bovenliggende mappen kunnen overnemen.

5. Prijs

Dashlane biedt een gratis versie, waardoor het op dat vlak een voorsprong heeft op Keeper: daar heb je wel een gratis proefversie, maar moet je na de proeftijd gaan betalen. Dashlane’s gratis versie heeft wel zijn beperkingen uiteraard. Zo kun je slechts 50 wachtwoorden opslaan… en werkt het op 1 apparaat. In de betaalde diensten van Dashlane zijn toegang tot een VPN en andere bonusfuncties inbegrepen, waaronder darkweb-monitoring, wat de hoge prijs van het abonnement voor een deel verklaard.

Keeper biedt een gratis versie, maar die is ontzettend beperkt in functionaliteit. De betaalde versie is een stuk robuuster en heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het premium account biedt je onbeperkte synchronisatie tussen apparaten, toegang tot de webkluis en automatisch aanvullen van wachtwoorden. Het gezinsabonnement van Keeper biedt dezelfde voordelen als het individuele basisabonnement, maar voor maximaal vijf gebruikers plus 10 GB aan bestandsopslag. Met de individuele en gezinsabonnementen kun je extra features toevoegen, zoals een privé-messenger, bestandsopslag en BreachWatch darkweb-monitoring.

Nog meer weten? Lees dan hier hoe je de beste password manager kiest. Of ben je er al uit welke wachtwoordmanager jouw voorkeur heeft? Bestel dan eenvoudig je abonnement via een van de onderstaande buttons.

DashlaneKeeper
Gratis variantx
Opmerkingen1 apparaat
Prijs individueel2,75 euro (4,41 euro met vpn)3,53 EUR
Prijs familie6,66 EUR7,56 EUR
Aantal familieleden105
Zakelijk abonnement5 EUR2 EUR
Grootzakelijk8 EUR3,75 EUR
Proefperiode
OpmerkingenWerkt samen met NordVPN en NordSafeDarkweb-controle kost extra
URLhttps://www.dashlane.com/https://www.keepersecurity.com/nl_NL/

Prijs is per maand, in de goedkoopste abonnementsvorm
Zakelijk abonnement is per gebruiker per maand