logo wachtwoordmanager
Bitwarden wachtwoordmanager beoordeling

Review

Bitwarden

Bitwarden in het kort

Bitwarden is een relatieve nieuwkomer: je kunt deze wachtwoordmanager sinds 2015 downloaden. Het bijzondere is dat het softwarepakket in de basis gratis is… en open-source. Lees snel verder of dit pakket op jouw wensen aansluit en vooral ook hoe wij Bitwarden hebben ervaren.

Voordelen en nadelen van Bitwarden

Voordelen van Bitwarden

  • Het heeft een gebruiksvriendelijke interface, dat door een gemeenschap van enthousiaste eindgebruikers is ontwikkeld.
  • Alle code is inzichtelijk, volgens het Open Source-protocol. Daardoor zijn er geen geheimen en kun je precies zien hoe Bitwarden werkt en hoe er wordt omgegaan met jouw gegevens.
  • Extra functies zitten verstopt achter een abonnement, maar de prijzen daarvan zijn zeker schappelijk.
  • Bitwarden is gratis te gebruiken tot 5 gebruikers.
  • Je kunt gebruikmaken van 2FA voor extra beveiliging van jouw wachtwoorden.

Nadelen van Bitwarden

  • Bitwarden heeft geen live ondersteuning.
  • Het heeft een wat karige desktop-app.
  • Voor groepen van meer dan 6 personen ben je aangewezen op een zakelijk abonnement.

waardering

taal
prijs
ondersteuning
veiligheid
functionaliteit


Voor wie is Bitwarden

bitwarden wachtwoordmanager voor individueel gebruik

Persoonlijke gebruikers

Het opmerkelijke van Bitwarden is wel dat het premium functies biedt… voor niets! Je krijgt een onbeperkt aantal apparaten en wachtwoorden ter beschikking. Voor 10 euro per jaar krijg je versleutelde cloudopslag, geavanceerde 2FA en de Bitwarden Authenticator ter beschikking.

bitwarden wachtwoordmanager voor gezinnen

Gezinnen

Ieder gezinslid mag de gratis (of de Individual Premium) versie gebruiken, maar je mag daarin geen wachtwoorden delen. Wil je dat wel? Dan betaal je 40 euro per jaar. Daarmee kun je wachtwoorden delen met maximaal zes personen. Dan kom je uit bij het zakelijke abonnement.

bitwarden wachtwoordmanager voor bedrijven

Bedrijven

Het zakelijke abonnement kost 3 euro per maand per gebruiker, waarbij je onbeperkt wachtwoorden kunt delen. Voor meer veiligheid en zekerheid kun je een Enterprise-abonnement nemen voor 5 euro per persoon per maand.

compatibiliteit

Windows PCChromeTor
MacOSEdgeVivaldi
LinuxSafariDuckDuckGo
iOSOperaBrave
AndroidFirefox

Extra functies van Bitwarden

Naast een wachtwoordbeheerder kun je met Bitwarden ook veilige gebruikersnamen en wachtwoorden laten genereren. Met een premium abonnement kun je wachtwoorden en kluizen delen met andere gebruikers. Multifactor authenticatie; biometrische login met vingerafdruk en gezichtsherkenning; sterke codering door wachtwoordhashing met AES-256-codering; veilig multi-handshake wachtwoord delen; optie om wachtwoorden enkel op je eigen device op te slaan.

Compatibiliteit van Bitwarden

Bitwarden is bruikbaar voor vrijwel alle systemen. Het heeft software voor zowel Android (9.0 of nieuwer), iOS (15.5 of nieuwer), Linux, Mac (10.14 of nieuwer) en Windows (8 of nieuwer). Ook voor de moderne browsers (Brave, Chrome, Edge, Firefox, Safari, Tor, Opera) zijn er extensies beschikbaar.

Is Bitwarden veilig?

Bitwarden gebruikt – net als de meeste concurrenten – de onbetwistbare AES-256-bits encryptie. Dankzij het Zero-Knowledge-concept beveilig je alle gegevens op jouw apparaat met een master password, waar jij alleen toegang tot hebt. Dat is een bijzonder veilige methode, maar zorgt er ook voor dat je jouw wachtwoord niet kunt herstellen wanneer je hem vergeet. Als extra veiligheidslaag kun je gebruikmaken van 2FA voor je toegang verkrijgt tot je wachtwoorden. Bij de betaalde abonnementen wordt bovendien gecontroleerd of je wachtwoorden gevonden zijn bij een datalek.