logo wachtwoordmanager
1Password beoordeling - wachtwoordmanager

Review

1Password

1Password in het kort

1Password is een goede keuze als wachtwoordbeheerder. Positief is de uitstekende beveiliging die het pakket biedt. Daarnaast heb je rapportagemogelijkheden, die je zelf kunt instellen en vormgeven. Het is een bijzondere wachtwoordbeheerder, waarbij je het zakelijke abonnement kunt gebruiken voor zakelijke, persoonlijke en familie-wachtwoorden.

Voordelen en nadelen van 1Password

Voordelen van 1Password

  • De wachtwoordgenerator van 1Password geeft je verschillende wachtwoordsuggesties waaruit je kunt kiezen. Zo hoef je niet telkens een nieuw wachtwoord te bedenken en heb je automatisch voor iedere website een uniek wachtwoord.
  • Het is lang geleden dat er melding is gemaakt van een datalek bij 1Password, hun beveiliging is tiptop in orde. Desalniettemin hebben ze een actieplan klaarliggen voor beveiligingslekken en presenteren ze regelmatig een beveiligingsrapport.
  • Je kunt al je wachtwoorden via 1Password synchroniseren met al je apparaten. Zo heb je op je telefoon, browser of laptop alle actuele wachtwoorden binnen bereik.
  • Met 1Password kun je meerdere “kluizen” of mappen maken om wachtwoorden te beheren en delen. Hierin plaats je de gewenste wachtwoorden, die je vervolgens met specifieke personen kunt delen.

Nadelen van 1Password

  • De eerste keer inloggen was niet zo praktisch, vooral door de ‘geheime sleutel’. Deze sleutel voegt een extra beschermingslaag toe, maar was omslachtig.
  • Hoewel je op verschillende manieren contact kunt zoeken met 1Password, is de klantenservice alleen 24/7 beschikbaar via e-mailondersteuning. Dat kan een probleem zijn als je direct hulp nodig hebt. Sommige concurrenten bieden 24/7 chatondersteuning.

waardering

taal
prijs
ondersteuning
veiligheid
functionaliteit


Voor wie is 1Password

1Password wachtwoordmanager voor gezinnen

Gezinnen

Het gezinsplan is geschikt voor maximaal vijf gezinsleden. Een extra gezinslid toevoegen kost één euro extra per maand.

1Password wachtwoordmanager voor kleine bedrijven

Kleine bedrijven

1Password biedt beveiliging op het hoogste niveau en verschillende andere praktische functies.

1Password wachtwoordmanager voor middelgrote en grote bedrijven

Middelgrote tot grote bedrijven

1Password biedt de mogelijkheid om samen te werken in teams. Managers kunnen hiermee de beveiliging in de gaten houden als nieuwe werknemers en teamleden worden toegevoegd.

compatibiliteit

WindowsAndroidSafari
MacOSChromeFirefox
LinuxEdgeBrave
iOS

1Password Interface

De 1Password-app en desktopversie hebben een fantastisch UX/UI-ontwerp, waardoor het heel gebruiksvriendelijk is. De desktopversie zelf heeft niet veel mogelijkheden en bied je eigenlijk een beknopt overzicht van alle features. Ook de app heeft een beperkt aantal functies, die je helpen om je account te beheren: Watchtower, Vault, Tags en Categories.

De Mac-versie heeft ook een vervolgkeuzemenu dat rechtstreeks in de Mac-menubalk wordt geïnstalleerd. Zo heb je nog een extra manier om toegang te krijgen tot je 1Password-kluis, buiten de desktop-app en de browserextensies.

Extra functies van 1Password

1Password introduceerde in oktober 2022 een update: 1Password 8. Deze nieuwe versie bracht heel wat nieuwe functies, zoals een optimale browserervaring, extra samenwerkingsmogelijkheden met eenmalige aanmelding-oplossingen (SSO) en veel meer. Bovendien biedt het nu mogelijkheden voor scripting in Windows, Linux en Mac. Daarnaast profiteer je van de mogelijkheid om automatisch formulieren in te vullen. Zo zorg je bovendien dat je gegevens telkens foutloos worden ingevuld!

Compatibiliteit van 1Password

iPassword is bruikbaar voor vrijwel alle systemen. Het heeft software voor zowel Android (9.0 of nieuwer), iOS (15.5 of nieuwer), Linux, Mac (10.15 of nieuwer) en Windows (10 64-bit of nieuwer). Ook voor de moderne browsers (Brave, Chrome, Edge, Firefox, Safari) zijn er extensies beschikbaar.

Is 1Password veilig?

Opvallend zijn de beveiligingsfuncties van 1Password. Het platform gebruikt een AES 256-bits codering, die ook gebruikt wordt door banken, financiële instellingen en andere overheidsinstanties om gegevens veilig te houden. Daarnaast gebruikt 1Password een geheime sleutel van 34 tekens die je moet invullen als jij je voor het eerst aanmeldt bij de 1Password-kluis.

De kluis kun je bovendien beveiligen middels tweefactorauthenticatie (2FA), waarmee je telkens moet inloggen zodra je 1Password gebruikt. Daardoor is de kans op datalekken nog kleiner.