logo wachtwoordmanager
NordPass wachtwoordmanager review

Review

NordPass

NordPass in het kort

NordPass is een fantastische wachtwoordbeheerder en biedt nog meer dan dat. Het heeft een veilige gegevenscodering en een zero-knowledge-beleid. Je gegevens worden veilig achter een meervoudige authenticatie (MFA) verstopt, waardoor je wachtwoordkluis onbreekbaar is. Wil je een groot aantal wachtwoorden bewaren op één apparaat? Vraag je dan niet meer af of je wel of niet een wachtwoordbeheerder moet gebruiken. Want dan is NordPass misschien wel de beste gratis keuze voor jou.

Voordelen en nadelen van NordPass

Voordelen van NordPass

  • NordPass gebruikt een geavanceerd algoritme voor de beveiliging: de XChaCha20- codering. Deze wordt door experts gezien als de opvolger van de onbreekbare 256-bits Advanced Encryption Standard (AES)-codering.
  • Je kunt snel en gemakkelijk gegevens delen uit je kluis met collega’s, vrienden of familie.
  • Ben jij je hoofdwachtwoord vergeten? Dan kun je gebruikmaken van een herstelcode – iets dat veel alternatieven niet bieden.
  • NordPass biedt alle abonnees 3 GB gratis cloudopslag via NordLocker.
  • Je kunt NordPass Premium 30 dagen gratis uitproberen.

Nadelen van NordPass

  • Waar je bij managers als 1Password en Dashlane kunt kiezen voor het type gegevens dat je wil opslaan, staan deze bij NordPass vast. Je kunt hier geen aangepaste velden, bestands- en fotobijlagen en documenten toevoegen in de cloudopslag.
  • We ondervonden problemen met het automatisch invullen van formulieren: adressen, contactgegevens en creditcardgegevens werden niet altijd correct ingevuld.
  • NordPass is één van de duurdere wachtwoordmanagers in onze lijst, zeker voor de zakelijke abonnementen.

waardering

taal
prijs
ondersteuning
veiligheid
functionaliteit


Voor wie is NordPass

NordPass wachtwoordbeheerder persoonlijke gebruiker

Persoonlijke gebruikers

Met een gratis NordPass-abonnement kun je onbeperkt wachtwoorden, creditcards, notities en andere persoonlijke gegevens op één apparaat opslaan.

NordPass wachtwoordmanager voor gezinnen

Gezinnen

NordPass heeft een gezinsabonnement met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding, voor gezinnen van maximaal zes personen.

NordPass wachtwoorden bewaren voor bedrijven

Bedrijven

Nordpass is één van de veiligste (misschien wel dé veiligste) wachtwoordmanager, dankzij de eersteklas XChaCha20-codering, zero-knowledge-architectuur en MFA maken. Dankzij de mogelijkheid om wachtwoorden te delen kun je snel en efficiënt samenwerken in teams.

compatibiliteit

Windows PCiOSOpera
MacOSAndroidFirefox
ChromeOSChromeVivaldi
LinuxEdgeBrave

NordPass interface

De interface van NordPass is eenvoudig en duidelijk, beginners zullen geen enkel probleem hebben om de juiste functies te vinden. Dat maakt deze wachtwoordmanager eenvoudig in gebruik. Zo is er ook een sectie voor gedeelde items, zodat je direct ziet wie toegang heeft tot welke accounts.

De MacOS-app heeft verschillende categorieën: wachtwoorden, beveiligde notities, creditcards en persoonlijke gegevens.

Extra functies van NordPass

Deze wachtwoordbeheerder doet meer dan alleen dat. Zo heb je mogelijkheden om automatisch wachtwoorden te genereren, kun je een controle uitvoeren op de wachtwoordgezondheid en kun je controleren of gebruiksgegevens zijn gevonden door de datalekscanner. De noodtoegang is een praktische feature, voor wanneer je jouw hoofdwachtwoord kwijt bent. Het automatisch invullen van gegevens werkt prima met gebruikersnamen en wachtwoorden, bij het invullen van persoonlijke gegevens kwamen we regelmatig verkeerde gegevens tegen. Met name betaalinformatie werd niet in de juiste velden ingevoerd, wat een gemis is.

Compatibiliteit van NordPass

NordPass is bruikbaar voor vrijwel alle systemen. Het heeft software voor zowel Android (8.0 en hoger), iOS (14 of hoger), Chrome OS, Linux, Mac (10.13 en hoger) en Windows (8 en hoger). Ook voor de moderne browsers (Brave, Chrome, Edge, Firefox, Safari) zijn er extensies beschikbaar. Daarbij schiet de iOS-app tekort ten opzichte van de andere software, het biedt bijvoorbeeld geen optie voor het automatisch genereren van wachtwoorden of het opslaan van nieuwe wachtwoorden.

Is NordPass veilig?

NordPass gebruikt de allernieuwste beveiligingsmethode, XChaCha20. Daarnaast is de manager gebaseerd op een zero-knowledge architectuur en multifactor authenticatie inschakelen. Als MFA kun je bijvoorbeeld een Authenticator-app of een fysieke USB-stick gebruiken. Zo kun je er zeker van zijn dat je informatie beschermd wordt door de beste beveiliging in zijn klasse. De optie voor accountherstel is aangenaam, en met de wachtwoordgezondheidscontroles en scannen van gegevenslekken houd je al je accounts veilig en up-to-date.