logo wachtwoordmanager
Dashlane wachtwoordbeheerder

Review

Dashlane

Dashlane in het kort

Dashlane is een snelle, flexibele en gebruiksvriendelijke wachtwoordbeheerder met een vrij hoog prijskaartje voor eenpersoons gebruik. De gratis variant kan echter volstaan en de gezinsoptie is zeker interessant. Dashlane is geschikt voor zakelijk groepsgebruik. Het is een sterke keuze voor diegenen die waarde hechten aan online veiligheid online.

Voordelen en nadelen van Dashlane

Voordelen van Dashlane

  • Dashlane heeft een uitgebreide wachtwoordgenerator voor unieke en veilige gebruikersnamen en wachtwoorden.
  • Het programma speurt het Dark Web af naar gelekte of gestolen wachtwoorden en waarschuwt je direct zodra er een combinatie is opgedoken.
  • Vanuit de Sharing Center kun je wachtwoorden of wachtwoordkluizen delen met andere gebruikers.
  • Een betaald abonnement geeft je ook VPN-toegang.

Nadelen van Dashlane

  • De gratis versie is beperkt in functionaliteit.
  • Dashlane is niet ideaal voor websites waar je meerdere accounts hebt.
  • Er zijn beperkte opties voor cloudopslag.

waardering

taal
prijs
ondersteuning
veiligheid
functionaliteit


Voor wie is Dashlane

Dashlane wachtwoordbeheerder voor individuele gebruikers

Persoonlijke gebruikers

De gratis versie heeft zijn beperkingen. Naast het feit dat het slechts op één apparaat te gebruiken is, heeft het ook minder functionaliteiten. Zo kun je slechts 50 wachtwoorden opslaan. Het persoonlijke abonnement is vrij prijzig.

Dashlane wachtwoordbeheerder voor gezinnen

Gezinnen

De gezinsoptie is geschikt voor maximaal 6 personen. Het Sharing Center van Dashlane kan hierbij makkelijk om gezinsaccounts te delen. Tegen een meerprijs kun je een abonnement afsluiten dat je beschermt tegen identiteitsdiefstal.

Dashlane wachtwoordbeheerder voor bedrijven

Bedrijven

Voor een paar euro per gebruik heb je toegang tot groepsspecifieke functies, zoals het delen van wachtwoorden en toegangscontrole. Smart Spaces beheren werk- en persoonsgegevens. Toegang tot zakelijke gegevens kan worden geregeld door een beheerder. Grote groepen bieden zelfs toegang tot een Customer Success Manager.

compatibiliteit

WindowsAndroidSafari
MacOSChromeFirefox
iOSEdge

Extra functies van Dashlane

Naast het opslaan van wachtwoorden biedt Dashlane ook de mogelijkheid om bankrekeningnummers, routeringsnummers, creditcardnummers, BSN-nummers en andere nuttige informatie op te slaan. Je kunt zelf kiezen welke gegevens je automatisch wil laten invullen. De wachtwoordgenerator is een praktische tool om unieke en sterke wachtwoorden te maken. Dashlane heeft zelfs een beperkte functie voor het automatisch wijzigen van wachtwoorden. Daarvoor werkt het samen met ongeveer 350 partnerwebsites.

Compatibiliteit van Dashlane

Voor gebruikers die meerdere apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot accounts, van pc’s tot werkcomputers tot mobiele telefoons, is compatibiliteit een must. Gelukkig is Dashlane hier behoorlijk uitgebreid en biedt het compatibiliteit met de meeste grote besturingssystemen en browsers op de markt. Naast een downloadbaar product werkt Dashlane ook als een browserextensie, waardoor de beschikbaarheid wordt vergroot door te werken met browsers die niet noodzakelijkerwijs specifiek worden ondersteund, zoals Opera. Degenen die niet geïnteresseerd zijn in een browserextensie kunnen op sommige apparaten echter pech hebben; Linux OS- en Chromebook-gebruikers zijn beperkt tot functionaliteit in de browser. Dit kan een tekortkoming zijn voor degenen die toegang willen tot een robuuster op software gebaseerd product. Windows Phone-, Windows-, RT- en Blackberry-apparaten worden niet ondersteund door Dashlane.

Is Dashlane veilig?

Beveiliging is een gebied waarin Dashlane uitblinkt, door gebruik te maken van tal van geavanceerde beveiligingspraktijken die ervoor zorgen dat gebruikersgegevens vrijwel ondoordringbaar zijn. Net als veel van zijn collega’s omarmt Dashlane een zero-knowledge-model, wat betekent dat gegevens die zijn opgeslagen op bedrijfsservers zo versleuteld zijn dat ze zelfs voor werknemers ontoegankelijk zijn. Daarnaast maakt Dashlane ook gebruik van PBKDF2 SHA-256- en AES-256-coderingsalgoritmen, evenals twee-factor-authenticatie, om gegevens verder te beschermen. Dit wordt beschouwd als best practices in de wereld van beveiliging, zodat gebruikers gerust kunnen zijn in de wetenschap dat hun wachtwoorden worden beschermd met behulp van enkele van de beste tools die beschikbaar zijn.

Dashlane heeft een paar andere beveiligingsfuncties die enigszins uniek zijn. Ten eerste genereert de wachtwoordbeheerder naast een hoofdwachtwoord een apparaatsleutel die specifiek is voor de hardware en software van een apparaat. Dit is ook vereist voor gebruikersaanmelding, waardoor een vrijwel ondoordringbaar model ontstaat. Daarnaast scant Dashlane ook routinematig het Dark Web op accountgegevens om gebruikers op de hoogte te stellen van mogelijke beveiligingsproblemen. Als accountgegevens worden geïdentificeerd op een kwaadaardige pagina, maakt Dashlane een eenvoudige update mogelijk om aanmeldingen veilig te houden.