logo wachtwoordmanager

Blog

Wat is de beste wachtwoordmanager voor jou?

Zodra je besloten hebt om een wachtwoordmanager te gaan gebruiken, kan het een lastige taak zijn om te bepalen wat de beste wachtwoordmanager is voor jouw situatie. Toch worden misschien al veel keuzes voor je gemaakt, afhankelijk van welke platformen, browsers en besturingssystemen je gebruiken. Aangezien iedereen naar iets anders zoekt, is het onmogelijk om slechts één programma aan te wijzen als De Beste Wachtwoordmanager. Deze vijf wachtwoordmanagers zijn echter een geweldige plek om mee te beginnen vanwege hun functies, gebruiksgemak en de veiligheid van hun wachtwoordkluizen.

1Password

1Password is een van de beste wachtwoordmanagers die je voor zo’n beetje alle doeleinden kunt inzetten. Het is beschikbaar voor MacOS, iOS, Windows, Android, Linux en zelfs Chrome OS. Helaas is er geen gratis optie, maar 1Password biedt wel een gratis proefperiode van 14 dagen. Zo kun je kijken of dit programma bij je past.

Na de proefperiode heb je vanaf 2,99 dollar een premium abonnement op 1Password. Het gezinsabonnement beschikt over alle premiumfuncties plus de mogelijkheid om wachtwoorden uit de wachtwoordkluizen te delen. De prijs voor dit abonnement (voor 5 gezinsleden) kost 4,99 dollar per maand, jaarlijks gefactureerd. Hoewel 1Password een brede reeks apps en opties levert, lezen we enkele Android reviews van mensen die problemen ervaren met de Android-app. Daarentegen zijn ze positief over de klantenservice: deze reageerde sneller en was behulpzamer dan ze dachten.

Bitwarden

Bitwarden is de beste open-source passwordmanager met zowel gratis als betaalde opties. Het gratis abonnement is een van de beste opties voor wanneer je geen geld wil uitgeven aan je wachtwoordkluizen. Deze gratis versie mist enkele premium functies, maar je hebt nog altijd toegang tot alle wachtwoorden in je wachtwoordkluizen op een onbeperkt aantal apparaten. Het is een fantastische optie voor wanneer je slechts die functionaliteit zoekt.

Daarentegen is een betaald abonnement op Bitwarden zeker de moeite waard. Het kost je slechts 10 dollar per jaar of 40 dollar per jaar voor een gezinsabonnement met zes accounts. Naast de gratis tools krijg je met de premium versie toegang tot een paar bonusfuncties, zoals noodtoegang, 1 GB bestandsopslag en ondersteuning voor aanvullende 2FA-opties. Bitwarden krijgt extreem positieve recensies op alle apparaten en besturingssystemen. Gebruikers zijn vooral tevreden met de responsieve klantenondersteuning van Bitwarden.

Keeper

Keeper is een cyberbeveiligingsprovider die een van de beste wachtwoordmanagers biedt, met een paar bonusfuncties als het versturen van gecodeerde berichten, die veiliger zijn dan traditionele sms-berichten. In tegenstelling tot de meeste wachtwoordmanagers heeft Keeper geen gratis optie beschikbaar, hoewel Keeper een gratis proefperiode heeft van 30 dagen. Daarna moet je per maand betalen om toegang tot je wachtwoordkluizen te behouden.

Keeper kost je 2,91 dollar per maand voor individueel gebruik. Daarbij krijg je alle basisfuncties die je van de beste wachtwoordmanager kunt verwachten. Je kunt ook kiezen voor extra darkweb-monitoring en beveiligde bestandsopslag via de Keeper Plus-bundel. De bundel kost 4,87 dollar per maand, jaarlijks gefactureerd. Dat maakt de maandelijkse kosten aanzienlijk hoger dan andere wachtwoordbeheerders zoals Bitwarden, die dezelfde functies bieden. De verschillende apps en software-tools worden ontzettend goed ontvangen. Gebruikers zijn lovend over de service van Keeper, die je kunt benaderen via e-mail of live chat.

NordPass

NordPass is een van de meest populaire beste wachtwoordmanagers. Uit dezelfde firma komen andere toonaangevende cyberbeveiligingsoplossingen, zoals NordLocker en NordVPN. De producten van Nord vallen op door hun stijlvolle interface en het grote gebruiksgemak op alle platforms.

De gratis versie van NordPass wordt geleverd met een onbeperkt aantal apparaten en wachtwoorden, maar bevat slechts een beperkt aantal functies. De prijzen van NordPass lopen behoorlijk uiteen. Je kunt er namelijk voor kiezen om een maandelijks opzegbaar abonnement te nemen, maar je kunt ook een jaarlijks of een tweejaarlijks abonnement nemen om te profiteren van je wachtwoordkluizen. Het tweejaarlijkse abonnement is aanzienlijk goedkoper dan het maandelijks opzegbare abonnement. Voor 2,49 dollar per maand krijg je een premium abonnement met permanente toegang tot je wachtwoordkluizen, wachtwoord delen, wachtwoord gezondheidscontroles, dark web monitoring en andere extra tools. Voor 4,99 dollar per maand (tweejaarlijks abonnement) heb je een gezinsabonnement met maximaal zes wachtwoordkluizen en gebruikersaccounts. Alle betaalde abonnementen hebben een geld-terug-garantie van 30 dagen.

De ervaringen met NordPass zijn wat meer gemixt dan met 1Password, Bitwarden of Keeper. De meeste gebruikers zijn tevreden met de interface en de gratis functies, maar melden regelmatig technische problemen. Zo worden nieuwe wachtwoorden bij sommige gebruikers niet automatisch herkent en toegevoegd aan de lijst wachtwoorden.

LastPass

LastPass is een krachtige wachtwoordmanager met gratis en betaalde abonnementen en speciale oplossingen voor zakelijke klanten. LastPass is compatibiliteit met MacOS, Windows en Linux, maar ook met iOS, Android en vijf verschillende webbrowsers: Chrome, Firefox, Safari, Opera en Microsoft Edge. Dit is een gedegen wachtwoordmanager en biedt een gratis abonnement (met een aantal beperkte functionaliteiten). Neem je een premium abonnement, dan krijg je toegang tot:

  • 1 GB bestandsopslag
  • Darkweb-monitoring
  • Wachtwoord delen
  • Noodtoegang
  • Sterk wachtwoord generator
  • 2FA, inclusief LastPass-authenticator

Een persoonlijk LastPass-abonnement kost 3 dollar per maand, waarbij je het systeem 30 dagen gratis kunt proberen. Voor 1 dollar meer per maand heb je een gezinsabonnement, waarbij je maximaal 5 gezinsleden kunt toevoegen. Je kunt hierbinnen heel makkelijk wachtwoordkluizen delen, maar ieder heeft ook zijn eigen privékluis.

LastPass-gebruikers geven wat kritiek op de Android-app. Buiten Android ontdekten we dat LastPass-abonnees tevreden zijn met het gebruiksgemak van de applicatie en dat tevreden zijn over de synchronisatie-opties van de verschillende toepassingen.

Hoe kies je de beste wachtwoordmanager?

Vergis je niet: voor de meeste mensen is het gebruik van een wachtwoordmanager een slimme zet. Hoewel sommige mensen twijfelen over hun veiligheid of het gebruiksgemak van een dergelijk systeem, zal iedereen blij zijn met de stap. Ze maken het je makkelijker om wachtwoorden bij te houden, in te vullen en aan te passen. Je maakt in een handomdraai sterke, unieke wachtwoorden voor al je accounts, wat je online aanwezigheid een stuk veiliger maakt.

Ga dus op zoek naar de beste wachtwoordmanager voor jouw situatie en voor jouw levensstijl. Er zijn genoeg opties voor gratis en goedkope abonnementen, waarmee je in een handomdraai veilige wachtwoordkluizen instelt. Wil je meer weten over de verschillende wachtwoordmanagers? Lees dan zeker onze reviews.

Andere interessante blogs