logo wachtwoordmanager

Blog

Wachtwoorden beheren in Chrome

Tussen alle betaalde en unieke opties die we op onze website bespreken, zijn er ook opties die je misschien al binnen handbereik hebt. Hoewel je niet per se een wachtwoordbeheerder nodig hebt om online veilig te blijven, voelen de meeste gebruikers zich veel veiliger na het installeren van een betrouwbare wachtwoordbeheerder. Zo hoef je niet meer te vertrouwen op datzelfde wachtwoord, dat je voor tientallen websites gebruikt… iets dat ruim 50% van de internetgebruikers nog altijd doet!

Wachtwoorden beheren in Chrome

De browser van Google, Chrome, heeft een speciale functie voor wachtwoorden beheren. Je kunt ze simpelweg opslaan in je browser en ze automatisch synchroniseren met alle apparaten waar je ook gebruikmaakt van Chrome met jouw Google-account. Wij laten je graag zien hoe je de wachtwoordbeheerder van Chrome gebruikt om je wachtwoorden te beheren.

Hoe kan ik mijn wachtwoorden opslaan in Chrome?

Je kunt op verschillende manieren wachtwoorden beheren in Chrome. De meest natuurlijke is door gebruik te maken van de opslaan-functionaliteit. Iedere keer dat je inlogt op een website, vraagt Chrome je of je het wachtwoord wilt opslaan. Heb je al een lijst met wachtwoorden? Dan kun je wachtwoorden importeren naar Chrome.

Hoe importeer je wachtwoorden in Chrome?

Google ondersteunt het importeren van wachtwoorden uit .csv-bestanden. Dat zijn tekstbestanden, waarvan de afzonderlijke invoervelden gescheiden zijn met een komma. De meeste wachtwoordmanagers bieden een optie om alle gegevens te exporteren als een .csv-bestand. Ook vanuit Excel of Google Drive kun je een dergelijk bestand opslaan.

 1. Maak eerst een.csv-bestand van al je wachtwoorden. Het bestand moet drie kolommen hebben, één voor de URL, gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Ga naar passwords.google.com en klik op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek.
 3. Klik op Importeren en Bestand selecteren en upload vervolgens het .csv-bestand dat je inloggegevens bevat.
 4. Verwijder tenslotte dit bestand van je apparaat, zodat je wachtwoorden niet toegankelijk zijn voor iemand anders.

Wachtwoorden beheren in Chrome

Met tientallen of misschien zelfs honderden wachtwoorden in Chrome, is het geen overbodige luxe om de wachtwoorden zo nu en dan te beheren. Ga hiervoor wederom naar passwords.google.com. Je ziet nu een lijst met al je inloggegevens op een rij. Deze gegevens kun je aanpassen, maar ook verwijderen.

Als je het wachtwoord wilt bekijken:

 1. Klik op het oogpictogram aan de rechterkant.
 2. Verder naar rechts zie je een knop met drie puntjes. Klik hierop om drie opties weer te geven: Wachtwoord kopiëren, Wachtwoord bewerken en Verwijderen.
 3. Je moet altijd je Google-wachtwoord invoeren om een van deze acties uit te voeren, dat is een extra veiligheidsmaatregel om misbruik te voorkomen.

Onthoud dat de optie Verwijderen geldt voor het verwijderen van het wachtwoord in je hele Google-account. Als je wachtwoorden van een specifiek apparaat wil verwijderen, klik je op de knop Verwijderen van apparaat, bovenaan de lijst.

In het instellingenvenster van het wachtwoordbeheer van Chrome vind je de lijst Nooit opgeslagen. Als je een website hebt toegevoegd aan deze lijst, negeert Chrome wachtwoorden voor die website totdat je weer toestemming geeft om het wachtwoord op te slaan. Klik daarvoor simpelweg op de X op websites waarvoor jij wilt dat Chrome uw wachtwoord opslaat.

Moet je Chrome gebruiken voor wachtwoord beheer?

Chrome biedt een van de browser gebaseerde opties om voor wachtwoorden beheren. Je kunt:

 • Wachtwoorden importeren en exporteren
 • De wachtwoordstatus controleren
 • Wachtwoorden synchroniseren op verschillende apparaten
 • Automatisch invullen op websites

Waarom zou je een speciale wachtwoordbeheerder kiezen?

Als Chrome zo goed is… waarom zou je dan een speciale wachtwoordbeheerder kiezen? Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor speciale software in plaats van een ingebouwde browserservice.

 1. De wachtwoordbeheerder van Chrome is beperkt tot de Chrome-browser.
 2. Uw wachtwoorden zijn slechts zo veilig als uw Google-account.
 3. U kunt Google Password Manager niet gebruiken om uw Google-account te herstellen.
 4. Je kunt geen wachtwoorden delen met anderen

Andere interessante blogs